Vijesti Kultura i obrazovanje Centar za kulturu: U srijedu izložba radova Gorana Bijelića povodom dvije decenije...

Centar za kulturu: U srijedu izložba radova Gorana Bijelića povodom dvije decenije stvaralaštva

0

Samostalna izložba Gorana Bijelića, povodom 20 godina stvaralaštva, biće otvorena 19. maja u Centru za kulturu sa početkom u 19 časova. Publika će izložbu moći pogledati do 27. maja.

Goran Bijelić rođen je 1984. godine u Doboju. Od ranog djetinjstva volio je da crta i otkriva tajne boja, a slikarstvo je učio od profesora Branislava Višta, koji je tokom školovanja otkrio njegov talenat. Uticaj na Goranovo likovno stvaralaštvo imao je i akademski slikar Savo Petković koji mu je dao određene smjernice u koloritu, perspektivi i jednostavnijem načinu izražavanja u prostoru.

Učesnik je više likovnih kolonija kao što su Saborovanje Kakmuž-Ozren, Patkovača Derventa, Karanovac kod Gepena, Kotromanićevo Kožuhe. Njegova slika Zimski pejzaž u Australiji 2014. godine osvojila je prvo mjesto na takmičenju i jedan je od članova umjetničke grupe “Tri slikara” iz Doboja.

Pored slikarstva, bavi se ikonopisom i vajarstvom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here