Vijesti Kultura i obrazovanje Četvrt vijeka SKUD “Derventa”: Veliki jubilej obilježen poklon koncertom svih članova društva

Četvrt vijeka SKUD “Derventa”: Veliki jubilej obilježen poklon koncertom svih članova društva

0

Nakon svečane akademije i izložbe narodnih nošnji, Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Derventa“ večerašnjim Godišnjim koncertom, na kojem su se predstavili svi folklorni ansambli, te ženska i dječija pjevačka grupa i izvođači na tradicionalnim instumentima, završilo je obilježavanje 25 godina rada i postojanja.

Mnogi naši članovi su u društvu duže od 20 godina i ovaj jubilej je za nas veoma značajan, rekao je umjetnički rukovodilac društva Saša Arsenić.

Pored standardnih koreografija koje igramo duži niz godina, za ovaj veliki jubilej pripremili smo i dvije potpuno nove koreografije i to „Igre sa Ozrena i Trebave“ i „Vlaške igre“, koje je postavio koreograf Dejan Milisavljević Zvečanac. Trudimo se da svakih pet godina na repertoar društva postavimo nešto novo, a to su i ovog puta igre iz našeg kraja, jer mi prvenstveno želimo očuvati našu tradiciju, poručio je Arsenić.

Potperdsjednik SKUD-a Slađana Gavrić podsjetila je da je društvo osnovana u poratnom vremenu, u veoma teškim uslovima, želeći da se u tada razrušenoj Derventi organizuju kulturne aktivnosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here