Vijesti Kultura i obrazovanje Četvrtak je dan za komedije!

Četvrtak je dan za komedije!

0

U četvrtak, 29. januara, u derventskom „Centru za kulturu“ imaćete priliku da pogledate dva nova kino ostvarenja – „Gorčilo“ i „Gospodar vjenčanja“.

derventa bioskop januar 2015

Igrani film „Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš“ je produkt domaće filmske scene režisera Milana Karadžića – Mime. Film je baziran na popularnom pozorišnom komadu Miodraga Mija Karadžića “Jesi li to došao da me vidiš”, koji je izvođen osamdesetih godina prošlog vijeka. Scenario je zadržao vrcave dijaloge i apsurdne situacije u koje su smješteni neobični, lucidni i duhoviti likovi, a u prvom planu je prepoznatljiv mentalitet okamenjenih okvira crnogorskog sela. Filmske likove tumače veliki glumci srpske i crnogorske glumačke scene kao što su: Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Momo Pićurić, Andrija Milošević, Božidar Zuber, Milorad Mandić – Manda, Dragiša Simović i drugi.

Film “Gospodar vjenčanja” je komedija debitanta Džeremija Gerelika o simpatičnom asocijalnom mladoženji Dagu (Džoš Gad) koji uskoro treba da se oženi djevojkom svojih snova Grečen (Kejli Kuoko-Sviting), ali kako nema prijatelja odlučuje da iznajmi sebi kuma (Kevin Hart) mimo znanja drugih. Slijedi nevje¬rovatna humo¬ristička zavrzlama pošto mladoženja i „kum” pokušavaju da ostvare svoju prevaru, dok se između ove dvojice do juče nespojivih tipova rađa pravo prijateljstvo.

“Gorčilo” će biti prikazan u terminima od 16:30 i 20:30, a “Gospodar vjenčanja” u terminu od 18:30. Cijena ulaznice iznosi 4 KM. Uskoro će se na repertoaru naći i “50 nijansi sive”, dugo očekivana adaptacija istoimene knjige.

Nikola Brković – Derventa Cafe

 

PODIJELI