Vijesti Kultura i obrazovanje Četvrto veče “Ljetne art scene” obilježila djela klasične muzike

Četvrto veče “Ljetne art scene” obilježila djela klasične muzike

0

Na sinoć održanoj četvrtoj večeri Ljetne art scene u Derventi, na platou ispred Narodne biblioteke “Branko Radičević”, predstavili su se mladi derventski izvođači klasične muzike, slikari i recitatori.

Djela nekih on najvećih kompozitora poput Baha, Šopena, Šuberta i drugih izveli su profesor klavira Valentina Šatara, te muzičari Dragana Latinović i Marija Karanović.

Pored muzičara, svoja djela predstavila je akademski slikar Sara Savić, a stihove pjesnik Milkica Marjanović.

U našem gradu postoje ljudi koji svih ovih godina tiho i vrijedno rade. Neke već prepoznajemo, druge tek upoznajemo, a za treće mislim da ćemo tek čuti. Naš trg i večeras je bio živopisna zvučna razglednica. Rasklopiš je – svira ti na uvce klasična muzika. Program je trajao 35 minuta a ovaj put skupljeno je 134, 90 KM, saopštili su organizatori.

Pored predstavljanja derventskih umjetnika, festival ima za cilj
prikupljanje sredstva za kupovinu klavira za Biblioteku, čime bi se
stekla mogućnost održavanja više raznovrsnijih kulturnih dešavanja, zbog čega je u ovoj ustanovi postavljena i prodajna izložba radova derventskih umjetnika.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here