Vijesti Kultura i obrazovanje Cilj jačanje predškolskog obrazovanja: Derventski vaspitači učesnici Prvih susreta vaspitača i stručnih...

Cilj jačanje predškolskog obrazovanja: Derventski vaspitači učesnici Prvih susreta vaspitača i stručnih saradnika – FOTO

0

Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske ovog vikenda organizuje Prve susrete vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske u Etno selu „Stanišići“ a na kojim, među 230 učesnika iz 52 predškolske ustanove iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, učestvuje i 10 vaspitača predškolske ustanove „Trol“.

Od naših deset učesnika, njih četvoro će održati predavanja kolegama, a pedagog Vanja Bećarević je jedan od moderatora na sesijama, na šta smo posebno ponosni, poručuju iz “Trola”.

Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske je formirano prošle godine u Derventi sa zadatkom unapređenja profesionalnih kompetencija vaspitača i stručnih saradnika zaposlenih u sektoru predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Održavanjem stručnog skupa želimo da obezbijedimo aktivnu razmjenu naučnih i stručnih saznanja i iskustava iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i jačanje profesionalnih kompetencija vaspitača i stručnih saradnika. Cilj je da se na skupu razmjene aktivni stavovi i mišljenja o konceptu vaspitno-obrazovnog rada u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, rekao je Slaviša Vujanović, predsjednik Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje, navela je da u Republici Srpskoj još uvijek postoje lokalne zajednice koje nemaju ustnovu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ovaj događaj je jako važan jer će dodatno promovisati i predškolsko vaspitanje i obrazovanje ali i poziv vaspitača. U Republici Srpskoj obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem iznosi 30% što je značajan iskorak ali mi i dalje imamo još mnogo posla za uraditi. Kako povećati obuhvat djece i kako poboljšati rad predškolskih ustanova, to su naši zadaci o kojima ćemo govoriti na ovom naučnom skupu, izjavila je Cvijanovićeva.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here