Vijesti Kultura i obrazovanje “Cilj je privoljeti ljude da čitaju”: Marčelo na Trgu oslobođenja predstavio svoj...

“Cilj je privoljeti ljude da čitaju”: Marčelo na Trgu oslobođenja predstavio svoj književni rad – FOTO

0

Mladi pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo održao je sinoć u Derventi književnu veče pod nazivom “Druženje sa Marčelom” na kojem je predstavio svoj dosadašnji opus i odlomke svoje još uvijek neobjavljene knjige “Intronaut”.

Promocija, održana na otvorenom na Trgu oslobođenja, privukla je veliki broj uglavnom mlađih Marčelovih poklonika, a bila je ovo njegovo prvo takvo “druženje” sa publikom nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Bila je ovo, takođe, prva i veoma uspješna posjeta našem gradu.

Moja dosadašnja “javna” karijera ide obrnutim redosljedom u odnosu na zakulisni razvoj događaja jer sam ja zapravo prvenstveno htio da se bavim pripovijedanjem, a muzika se dogovila potpuno slučajno. I moja muzika je zapravo bila priča pretočena u stihove, tako da sam se postepeno usudio da publici predstavim svoja prozna djela, pojasnio je autor svoj postepeni prelazak iz muzičkih u književne vode.

On je rekao da je suštinski cilj svih tih gostovanja i putovanja „privoljeti ljude da čitaju“.

U okviru promocije Marčelo je govorio o svom radu, političkoj situaciji i ulozi mladih, te o književnosti, muzici i drugim temama, a odgovarao je i na pitanja koja je postavljala publika (o svemu opširnije u sveobuhavtnom intervjuu).

Mnogi posjetioci iskoristili su priliku da kupe knjige i dobiju autogram ili fotografiju.

Inače, ovaj profesor srpskog jezika i književnosti rođen 1983. godine u Paraćinu. Marčelo je do sada objavio je romane “Zajedno sami”, “Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica”, “Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja”, stotinjak kolumni za razne redakcije i “Napet šou”, konceptualno djelo koje objedinjuje peti album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova, kao i studijske albume “De facto” (2003), “Puzzle shock!” (2005), “Treća strana medalje” (2008) i “Deca i Sunce” (2010).

Organizator “Druženja sa Marčelom” bila je Narodna biblioteka “Branko Radičević“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here