Vijesti Kultura i obrazovanje “Cilj je privoljeti ljude da čitaju”: Marčelo na Trgu oslobođenja predstavio svoj...

“Cilj je privoljeti ljude da čitaju”: Marčelo na Trgu oslobođenja predstavio svoj književni rad – FOTO

0

Mladi pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo održao je sinoć u Derventi književnu veče pod nazivom “Druženje sa Marčelom” na kojem je predstavio svoj dosadašnji opus i odlomke svoje još uvijek neobjavljene knjige “Intronaut”.

Promocija, održana na otvorenom na Trgu oslobođenja, privukla je veliki broj uglavnom mlađih Marčelovih poklonika, a bila je ovo njegovo prvo takvo “druženje” sa publikom nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Bila je ovo, takođe, prva i veoma uspješna posjeta našem gradu.

Moja dosadašnja “javna” karijera ide obrnutim redosljedom u odnosu na zakulisni razvoj događaja jer sam ja zapravo prvenstveno htio da se bavim pripovijedanjem, a muzika se dogovila potpuno slučajno. I moja muzika je zapravo bila priča pretočena u stihove, tako da sam se postepeno usudio da publici predstavim svoja prozna djela, pojasnio je autor svoj postepeni prelazak iz muzičkih u književne vode.

On je rekao da je suštinski cilj svih tih gostovanja i putovanja „privoljeti ljude da čitaju“.

U okviru promocije Marčelo je govorio o svom radu, političkoj situaciji i ulozi mladih, te o književnosti, muzici i drugim temama, a odgovarao je i na pitanja koja je postavljala publika (o svemu opširnije u sveobuhavtnom intervjuu).

Mnogi posjetioci iskoristili su priliku da kupe knjige i dobiju autogram ili fotografiju.

Inače, ovaj profesor srpskog jezika i književnosti rođen 1983. godine u Paraćinu. Marčelo je do sada objavio je romane “Zajedno sami”, “Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica”, “Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja”, stotinjak kolumni za razne redakcije i “Napet šou”, konceptualno djelo koje objedinjuje peti album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova, kao i studijske albume “De facto” (2003), “Puzzle shock!” (2005), “Treća strana medalje” (2008) i “Deca i Sunce” (2010).

Organizator “Druženja sa Marčelom” bila je Narodna biblioteka “Branko Radičević“.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here