Vijesti Sport Cilj okupljanje što više mladih i djece

Cilj okupljanje što više mladih i djece

0

Za  Dan borca, na četvrti jul u Pojezni je ozvaničen početak rada obnovljenog Fudbalskog kluba ”4.jul”, koji je djelovao i radio prije ratnih događanja i zbog opravdanih razloga je prekinuo svoj rad.

Cilj okupljanje sto vise mladih i djece

Ovaj klub po imenu nastavlja tradicije predhodnog kluba, a poježnjani imaju ambicije da formiraju sportsko društvo gdje će se uključiti mnogo veći broj ljudi u rad i bavljenje sportom, a u tome imaju ogromnu podršku mještana.

– Sportsko ribarska i lovačka sekcija su odlučile da se uključe u Sportsko društvo,a formiraće se šahovski klub, za stoni tenis, kao i ekipa malog fudbala, te najvjerovatnije odbojkaški i rukometni ženski klub, rekao je Dragan Prodić.

Klub će od  jeseni započeti sa takmičenjem, a namjera je da se  u takmičenje, prvo uključe juniori i djeca, kako bi se stvorila solidna baza za dalje egzistiranje kluba .

-U klubu trenutno trenira oko 60 omladinaca i više od 5o djece, kaže trener Milorad Radić i naglasio da su mještani  učestvovali dobrovoljnim radovima i prilozima na uređenju igrališta i svlačionica, kao i u nabavci opreme i tako su se stekli uslovi za rad kluba i održavanje ligaških takmičenja.

Igralište Fudbalskog kluba ”4.jul” se nalazi iznad rječice Ilove u lijepoj prirodi,a u klubu su odlučili da se nazove  ”Slobodan Pećić Kilje”, po jednom od najboljih fudbalera ovog kluba koji je rano preminuo.

Igralište je uređeno, ograđeno i obilježeno,a pored je sasvim nova i moderno uređena svlačionica.

-Naš klub ne bi mogao bez pomoći sela. Svi su skočili da pomognu. Hoće da se osposobi klub i da djeca imaju gdje da se zabavljaju i bave sportom u slobodno vrijeme. Javili su nam se mnogi mještani na radu u inostranstvu sa svojom pomoći u opremi,a mnogi su i drugi sponzori pomogli. Evo danas nam je stigla komplet oprema od poznatog advokata iz Doboja Siniše Đorđevića, kaže Dragan Vukadinović.

Povodom 35 godina od prvog osnivanja odigrana je utakmica između sadašnjeg sastava i veterana. Rezultat je bio u “korist” vetrana 1:1, koji su pokazali da znaju i mogu još da igraju fudbal i pored toga što su u poodmaklim godinama. Naročito se svojim odbranama na golu istakao golman veterena Dragan Brkić, koji je još jednom pokazao da je bio i ostao dobar sportista.

– Sve ću pomoći što mogu, samo neka se mladi okupljaju i ostaju na ovim krajevima. Ovo je ljepota vidjeti, ovoliko djece na jednom mjestu, kaže Vojin Vujčić.

Na svečanosti je prisustvovao podpredsjednik Skupštine opštine Derventa Milan Đukić i tom prilikom je čestitao početak rada kluba i poželio uspjeh u daljem takmičenju.

-Mnogo više od svega je značajnije to što će se mnogo mladih okupljati oko ovog kluba, a to je ono što svi želimo da se mladi angažuju, rekao je Đukić.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here