Vijesti Društvo “Cilj podizanje bezbjednosti građana”: Uspješno provedena taktička vježba jedinica MUP-a Srpske –...

“Cilj podizanje bezbjednosti građana”: Uspješno provedena taktička vježba jedinica MUP-a Srpske – FOTO/VIDEO

0

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u rejonu Babino brdo uspješno završili taktičku vježbu sa rješavanjem scenarija talačke krize u organizaciji Centra za obuku MUP-a Srpske.

Osim policijskih službenika Policijske uprave Doboj, u vježbi su učestvovali pripadnici Jedinice žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave za policijsku podršku i Policijskog pregovaračkog tima.

Vježbi su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Izvedena je jedna taktička pokazna vježba sadejstva Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije uz aktivnosti ostalih sastava policije. Radi se o situaciji u kojoj su teroristi uzeli veći broj talaca. Pregovarački tim je uspio da izvuče određeni broj talaca, ali nije uspio da završi to do kraja. Kada su pregovori propali, nastupilo je sadejstvo Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije koje su izveli brzu akciju oslobađanja talaca i uništenja terorista. Čestitam svim učesnicima na veoma uspješno izvedenoj akciji, rekao je ministar Lukač.

Ministar Lukač je pojasnio ciljeve koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske želi da ostvari ovakvim vježbama.

Ovo radimo sa ciljem uvježbavanja svih nepredviđenih i teških situacija, terorističkih akata, da bi unaprijedili sve aktivnosti koje radi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i sadejstvo svih naših jedinica. Svakako da ćemo to i dalje raditi jer nam je cilj da bezbjednost naših građana dignemo na što veći nivo i odgovorimo svim izazovima koji se mogu desiti u Republici Srpskoj poput onih najtežih kao što su terorističke aktivnosti, zaključio je ministar Lukač.

Foto i tekst MUP RS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here