Vijesti Privreda Cilj udruživanje resursa: Privrednici upoznati sa načinom dobijanja bespovratnih sredstava iz programa...

Cilj udruživanje resursa: Privrednici upoznati sa načinom dobijanja bespovratnih sredstava iz programa C2C – FOTO

0

Razvojna agencija Republike Srpske i opština Derventa danas su u Centru za kulturu organizovale prezentaciju o načinima dodjele bespovratnih sredstava poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za “start-up” iznosi 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 evra s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50 odsto, podsjetio je Mićo Stanojević iz Razvojne agencije.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Razvojna agencija Republike Srpske i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH. Ideje same po sebi ne moraju biti inovativne, ali aplikanti moraju da na odgovarajući način ispune formu, o čemu smo mi danas posebno govorili, naglasio je Stanojević.

Srđan Nović, stručni saradnik za razvoj privrede u Opštinskoj upravi Derventa, zahvalio se RARS-u zbog toga što su za jedan ovakav događaj odabrali upravo našu opštinu.

U našoj opštini se iz godine u godinu povećava obim privrednih aktivnosti, a za naše privrednike ovo je dobar način da saznaju više o mogućnostima za dobijanje bespovratnih sredstava koje im mogu poslužiti za realizaciju njihovih poslovnih ideja. Potrebno nam je više domaćih investitora, a ovaj program stimuliše privrednike na angažovanje vlastitih, uz udruživanje sa bespovratnim sredstvima, istakao je Nović, dodajući da je opredjeljenje naše lokalne zajednice da investitore privlači dobrim privrednim ambijentom, a ne novčanim stimulacijama.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here