Vijesti Društvo “Cilj veća aktivnost starijih”: Penzioneri usvojili programe rada za naredni period –...

“Cilj veća aktivnost starijih”: Penzioneri usvojili programe rada za naredni period – FOTO

0

Dvadeset osam delegata Skupštine Udruženja penzionera grada Derventa podržalo je danas finansijski izvještaj i izvještaj o radu za proteklu godinu, te donijelo Program rada i Finansijski plan za 2024. godinu.

Luka Vuković, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Derventa, istakako je da je organizacija radila na poboljšanju životnih uslova penzionera, zajedno sa Vladom Srpske, republičkim Udruženjem i Gradskom upravom.

Saradnja je na visokom nivou i izlaze maksimalno u susret našim potrebama, a mi se trudimo da raspolaganje sredstvima budu transparentna. Pokušavamo da afirmišemo članove da se družimo u u našem Domu kroz naše sekcije, poput horske i šahovske, i imamo aktivan život, da se što više angažujemo na razne izlete. Nadamo se i boljem odzivu, iako smo ograničeni starošću i finansijskim izdacima, istakao je Vuković, dodajući da je uvijek dobrodošla i veća podrška.

U proteklom periodu su okrečene prostorije Udruženja, što je poboljšalo uslove u kojem udruženje radi i članova, a sredstvima Gradske uprave od 1000 KM nabavljen je novi televizor, te obnovljena oprema hora za 1900 KM.

Udruženje može da računa na redovan grant Grada Dervente za pomoć najugroženijim kategorijama u iznosu od 70.000 KM, te na 4.000 KM za tekuće troškove organizacije.

Od granta za pomoć, 525 penzionera sa penzijama do 385 KM je dobilo po 100 KM za subvencionisanje plaćanja električne energije, dok je 140 penzionera dobilo podršku za kupovinu lijekova u ukupnom iznosu od 21.200 KM.

Za ove dvije namjene udruženje je izdvojilo i 25.000 KM sopstvenih sredstava, a porodice preminulih članova su mogli računati i na 500 KM pomoći.

Sjednici su prisustvovali Rajko Gligorić, u ime Udruženja penzionera regije Doboj, Đorđe Ružojčić, predsjednik UP Brod, Novak Kovačević, predsjednik UP Stanari i Borislav Preradović, predsjednik derventskog SUBNOR-a.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here