Vijesti Privreda Ciljaju i evropsko tržište: “Dedina” P. Z. pokreće modernu fabriku drvenog peleta...

Ciljaju i evropsko tržište: “Dedina” P. Z. pokreće modernu fabriku drvenog peleta – FOTO

0

Fabrika drvenog peleta “Dedina” P.Z. je prva fabrika na području opštine Derventa sa modernizovanim sistemom automatskog upravljanja procesa proizvodnje.

“Dedina” P. Z. posjedujeme liniju za proizvodnju koja od samog početka prati visoku kontrolu kvaliteta, vlagu sirovine, izlaznu vlagu sušenja kao i kontrolu finalnog proizvoda. Proces prozivodnje se odvija po ENplus propisima u skladu sa svim parametrima za dobijanje A1 i A2 kvaliteta.

– U sklopu fabrike, nalazi se i labaratorija za ispitivanje parametara poput pepela, vlage, gustoće, prečnika i slično, koji se moraju zadovoljiti da bi se dobio finalni proizovod koji zadovoljava sve evropske standarde u svijetu biomase i prerade sirove, kažu u P.Z. “Dedina”.

Trenutna fabrička akcijska cijena iznosi 320KM/t sa minimalnom naknadom prevoza na području opštine Derventa

U toku radnog vremena više puta vrši se kontrola sirovine koja ulazi u skladište, kao i kontrola samog proizvoda – drvenog peleta. Sirovina koja ulazi u proces proizvodnje je bez stranih primjesa.

Kada imamo kontrolisan ulaz sirovine, dobijamo i minimalni ostatak pepela kod sagorijevanja peleta.

– Cilj proizvodnje jeste kontinuirani kvalitet proizvoda. Kada ispitamo svaki korak sirovine i gotovog proizovda, imamo podatak da posjedujemo kvalitetan proizvod za distribuciju na lokalno tržište kao i na tržište EU, kažu u ovoj firmi.

Kapacitet linije na godišnjem nivou iznosi oko 11.000 tona kvalitetnog drvenog peleta nastalog u proizvodnji ispunjavaja sve visoke kriterijume da bi se ispunili svi zahtjevi za proizvodnju peleta, a samim time dobio kvalitet proizvoda, koji je potreban samim potrošačima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here