Vijesti Društvo CJB Doboj: Oprezna vožnja u blizini škola, najavljene kontrole

CJB Doboj: Oprezna vožnja u blizini škola, najavljene kontrole

0

zima, skola, vozaci oprez

Centar javne bezbjednosti Doboj upućuje apel vozačima motornih vozila da budu maksimalno oprezni tokom vožnje u blizini škola, parkova, igrališta i na putevima u naseljenim mjestima koji vode u pravcu obrazovnih ustanova s obzirom da će od danas, kada počinje drugo polugodište, na ulicama i javnim površinama biti prisutan veći broj djece školskog uzrasta.

Apelujemo na vozače da u blizini škola upravljaju vozilom sa pojačanim oprezom i maksimalno smanjenom brzinom, jer zbog moguće nesmotrenosti i neprepoznavanja opasnosti djeca mogu nesvjesno ugroziti svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Centar javne bezbjednosti Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem preventivnih i represivnih planskih aktivnosti koje se realizuju još od početka školske 2016/2017. godine.

Radi bezbjednog kretanja učenika obezbjeđeno je pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata i na putnim pravcima kojim se kreće veći broj djece školskog uzrasta. Pojačana kontrola saobraćaja biće usmjerena na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i tehničku ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika. Takođe, eliminisaće se nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a sankcionisaće se i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

Policijski službenici, u koordinaciji sa direktorima i pedagozima škola, nastaviće sa edukacijom učenika nižih razreda osnovnih škola o saobraćajnim pravilima i propisima i stvaranju kulturnih navika u saobraćaju.

CJB Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here