Vijesti Društvo CJB Doboj provodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

CJB Doboj provodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

0

U okviru akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, policijske stanice iz sastava CJB Doboj, od danas su pojačale prisustvo policije u blizini škola, kako bi preventivno djelovali na povećanje opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece ranoškolskog uzrasta, koja prvi put, kao pješaci, učestvuju u saobraćaju.

Zastitimo djecu u saobracaju

Radi bezbjednog kretanja učenika, u vrijeme prvih školskih dana, učenici najnižih razreda usmjaravaće se na najbezbjednije pravce kretanja, vozači će biti upozoreni na smirivanje brzine kretanja motornih vozila, eliminisaće se nepropisno parkiranje u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza i biće preduzete i sve druge potrebne mjere i radnje na sprečavanju činjenja prekršaja koji mogu ugroziti bezbjednost najmlađih učesnika u soabraćaju.

Pored toga, akcija podrazumijeva i organizovanje edukativnih predavanja o bezbjednosti saobraćaja, iniciranje formiranja školskih saobraćajnih patrola, animiranje rada saobraćajnih sekcija i slično.

Centar javne bezbjednosti Doboj i ovim putem apeluje na vozače da budu krajnje oprezni i strpljivi u saobraćaju, naročito kada se kreću kolovozom u blizini škola ili kolovoznom trakom kojom se kreće grupa djece, te da posebnu pažnju usmjere na najmlađe učesnike u saobraćaju, koji zbog svog uzrasta, neiskustva i nepoznavanja saobraćajnih pravila često i naprave grešku tokom kretanja, čije posljedice mogu da budu kobne.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here