Vijesti Hronika CJB Doboj: Stotinu vozača pod dejstvom alkohola, dvostruko više ne koristi pojas

CJB Doboj: Stotinu vozača pod dejstvom alkohola, dvostruko više ne koristi pojas

0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 06.02. do 13.02.2017. godine, otkrivena su ukupno 903 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1602 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 840 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 117 vozača i 23 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 102 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 24 vozača su lišena slobode. Od toga, kod 4 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 20 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok su četiri vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Kod 74 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 213 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 136 vozača prekoračilo je dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok je 77 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja evidentiran je u naseljenim mjestima (102) i van naselja (55) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 238 učesnika u saobraćaju, 22 vozača su sankcionisana zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima dok su 3 pješaka lišena slobode zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Od ukupno kontrolisanih 6 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisano je 5 biciklista.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj, u periodu od 10. do 12.02.2017. godine sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerena na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i kontrolu pješaka koji se kreću po kolovozu pod dejstvom alkohola, a u toku je sprovođenje republičkih akcija usmjerenih na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i sigurnosnih sjedalica.

CJB Doboj

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here