Vijesti Društvo Članovima Udruženja Roma sredstva za nabavku udžbenika

Članovima Udruženja Roma sredstva za nabavku udžbenika

0

Načelnik opštine Milorad Simić uručio je juče sredstva Udruženju Roma Derventa za kupovinu udžbenika i nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola romske nacionalnosti.

Kao i prethodnih godina i ove godine u budžetu opštine su obezbijeđena sredstva za ovu namjenu u iznosu od 3.400 konvertibilnih maraka.

U školskoj 2020/21 godini sredstva će dobiti 31 učenik osnovnih i 3 učenika srednjih škola, koji se nalaze na spisku koje je dostavilo Udruženje Roma Derventa.

Predsjednik Udruženja Roma Derventa Nihada Ćućić se zahvalila načelniku i lokalnoj upravi za svu pomoć koja se pruža ovom udruženju tokom godine.

Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku opštine Miloradu Simiću i njegovim saradnicima koji nam uvijek izlaze u susret i to već 11 godina koliko sarađujemo. Ova pomoć za 34 učenika romske populacije, koju nam opština obezbijedi svake godine, nam mnogo znači. Pored ove pomoći, opština nam finansijski pomogne u organizaciji obilježavanja Đurđevdana, tradicionalnog okupljanja Roma, a obezbijedi i novogodišnje paketiće za našu djecu, istakla je Ćućićeva.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here