Vijesti Kultura i obrazovanje Ćopića vratiti u škole i na fakultete

Ćopića vratiti u škole i na fakultete

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi održano je književno veče na kojem je predstavljena Antologija poezije “Ćopić, svilen pisac”, autora Milenka Stojičića.

književno-veče

Stojičić je sinoć, predstavljajući ovo djelo, naveo da je sačinio tri antologije posvećene Ćopiću. Prema njegovim riječima, prva knjiga govori o vezi Petra Kočića i Branka Ćopića, druga knjiga je antologija pjesama 70 autora koji pišu o Ćopiću, a treća predstavlja Ćopića u vidu pripovijedaka.

On je istakao da je Ćopić pisao za budućnost za razliku od mnogih pisaca koji pišu o prošlosti.

– To je zaostavština za budućnost. Ćopića treba vratiti u škole, da se izučava na fakultetima, da se pišu magistarske i doktorske disertacije, i to će biti najbolji način obilježavanja 100 godina Ćopićevog rođenja – smatra Stojičić.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here