Vijesti Društvo Crnča: Krsna slava hrama u znaku humanitarne akcije za porodicu Pijetlović

Crnča: Krsna slava hrama u znaku humanitarne akcije za porodicu Pijetlović

0

Na Petkovdan, u prisustvu velikog broja pravoslavnih vjernika, u Crnči je obilježena krsna slava hrama posvećenog Prepodobnoj majci Paraskevi. Nakon Svete liturgije, koju je služio protojerej Zoran Stanić, održan je trokratni ophod oko crkve, a potom i tradicionalno lomljenje krsnog kolača.

Kum ovogodišnje slave hrama je mještanin Žarko Popović, dok će tu čast naredne godine ponijeti Tomo i Desanka Aleksić.

Bila je ovo i prilika da Kolo srpskih sestara “Carica Milica” uruči zahvalnice pojedincima i preduzećima koji pomažu da se opremi neuslovna kuća crnčanske porodice Pijetlović, odnosno malog Ljubiše, njegove slijepe majke Jelene i njegove bake.

Radovi su u toku, a obuhvatiće potpuno uređenje Ljubišine sobe, kuhinje i dnevnog boravaka, za šta smo obezbijedili nove pločice i namještaj. Postavljena je glazura za novi pod i elektroinstalacije. U tome su nam naročito pomogli preduzeća Ehta-R, Polet Komerc, Mandić Komerc i Brane Savić, kao i mještani Mile Pijetlović i Boro Đukić, istakla je Đurđa Dodig Pijetlović, predsjednik KSS „Carica Milica“.

Pored toga, mještani su ovom prilikom sakupili dobrovoljnim prilozima 1.303 marke, koje će najvećim dijelom biti utrošene za dovođenje vode u njihovu kuću.

Zahvalnica za Mileta Pijetlovića

Na taj način željeli smo da damo onim ljudima koji imaju podstrek da pomognu onima koji nemaju, što je crkva radila vijekovima, rekao je sveštenik Zoran Stanić.

Članovi Kola srpskih sestara Nikolini Pijetlović donijeli su prehrambeno-higijenske potrepštine i garderobu za bebe, dok je porodici Dušanić takođe uručena slična donacija.

B. Nikolić –  Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here