Vijesti Hronika Crne statistike u julu

Crne statistike u julu

0

U julu je na području koje pokriva Policijska uprava Doboj zabiježeno čak šest samoubistava, a registrovano je i devet slučajeva nasilja u porodici, pišu Večernje novosti.

To kažu u dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Vješanje, upotreba vatrenog oružja prilikom pokušaja i samoubistava, pa čak i rezanje vena, metode su korišćene od strane osoba različite polne strukture, kažu “Novostima” na ovu temu u dobojskom tužilaštvu.

Još su konkretniji u Policijskoj upravi Doboj, čiji službenici su takođe imali pune ruke posla kada su u pitanju izlasci na teren po ovom pitanju.

Šest osoba je uspjelo u namjeri da oduzme sebi život prošlog meseca, što je znatno veći broj u odnosu na prošlogodišnji jul, kada smo zabilježili dva slučaja, rekao je na konferencije za medije u Policijskoj upravi Doboj načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić.

On je precizirao da su život sebi oduzela četiri muškarca i dve žene. Četvoro ih je bilo starije od 60 godina, troje se ubilo vešanjem, a dvoje je presudilo sebi vatrenim oružjem.

“Crni jul” evidentiran je u PU Doboj i kada je u pitanju nasilje u porodici, jer su nadležnom tužilaštvu podnijeli sedam prijava o počinjenom krivičnom djelu te vrste i izdali još po jedan prekršajni nalog i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Svih devet prijavljenih za koje se sumnjiči da su počinili nasilje su muškarci, a među žrtvama su sedam punoletnih žena i jedan muškarac, kao i petoro djece mlađih od 14 godina, reči su zamenika načelnika PU Doboj Nenada Stevanovića.

Posao za socijologe

Nenad Stevanović je istakao da su povećani broj suicida i nasilja u porodici više problematika kojom treba da se pozabave sociolozi i društvo u cjelini, a da je njihov posao prevashodno na preventivnom reagovanju u takvim slučajevima i da pokušavaju spasti živote ugroženih pre nego što nastupe teže ili pogubne posledice.

Večernje novosti

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here