Reportaže Crtice iz prošlosti: Generacija Tekstilca za sjećanje

Crtice iz prošlosti: Generacija Tekstilca za sjećanje

0
Ekipa Tekstilca iz 1948. godine

Prisjećajući se izvanrednih igara fudbalera derventskog Tekstilca iz minulog vremena, kada su godinama bili medu najboljim sastavima u Bosni i Hercegovini, za našu rubriku izabrali smo fotografiju ekipe iz 1948. godine.

 

U to vrijeme u Derventi su gostovali prvoligaši Sarajevo i Crvena zvezda. Prema sjećanju našeg čitaoca I. Hadžidedića, koji nam je i poslao ovu fotografiju, beogradski „crveno-beli” poraženi su u Derventi sa 3:1. U to vrijeme gol Tekstilca čuvao je osamnaestogodišnji Arsen Cvejanović-Cveja, a lijevo krilo igrao je Srđanov, kasnije fudbaleri novosadske Vojvodine.

Na slici s lijeva na desno stoje Lovrić, Tornjanski I i II, trener Pukšec, Hadiijagić, Uskoković, Cvejanović, a čuče Ramić, Srđanov, Sirovina i Vejzović.

Glas komuna broj 1440,
10. septembar 1985. godine

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here