Vijesti Društvo Crveni krst Derventa: Predavanjima i posjetom oboljelim obilježena nedjelja borbe protiv tuberkoloze

Crveni krst Derventa: Predavanjima i posjetom oboljelim obilježena nedjelja borbe protiv tuberkoloze

0

Prema kalendaru Svjetske zdravstvene organizacije treća nedjelja septembra je rezervisana za podsjećanje na borbu protiv tuberkuloze.

Tako je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa, u skladu sa svojim mogućnostima, obilježila „Nedjelju borbe protiv tuberkuloze“, od 14. do 21. septembra i provela redovne aktivnosti koje su vezane za ovu sedmicu.

Komisija za podmladak i omladinu Crvenog krsta organizovala je predavanja u četiri osnovne i dvije srednje škole o prevenciji i liječenju od tuberkuloze. Ista komisija je organizovala distribuciju 25 postera po školama i izvršila prodaju 100 komada markica Crvenog krsta, poručuju iz OO CK Derventa.

Zahvaljujući donacijama Crvenog krsta Republike Srpske, mještana MZ Osinja i SPCO Novo naselje, komisija za socijalno-humanitarnu djelatnost je 20. i 21. septembra distribuisala 34 paketa hrane za socijalno ugrožena lica koja boluju od tuberkuloze i drugih bolesti.

U sklopu Doma zdravlja nema odjeljenje za bolničko liječenje plućnih bolesti pa članovi CK nisu posjetili ustanovu.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here