Vijesti Društvo Crveni krst i u periodu epidemije održao kontinuitet rada

Crveni krst i u periodu epidemije održao kontinuitet rada

0

Šesta redovna sjednica osmog saziva Skupštine opštinske organizacije Crvenog krsta održana je danas u Derventi.

Članovi skupštine razmatrali su i usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj za proteklu godinu, zaključivši da je ova organizacija uspjela da održi kontinuitet rada uprkos okolnostima koje je izazvala pandemija korona virusa.

Rad Crvenog krsta Derventa u protekloj godini odvijao se u specifičnim uslovima zbog pandemije korona virusa. Kao i sva druga udruženja i organizacije, i Crveni krst se prilagodo novonastaloj situaciji, objašnjava sekretar Crvenog krsta Radislav Kujundžić.

Značajan dio terenskog rada kaže bio je posvećen sugrađanima starijim od šezdeset pet godina.

Podijeljeno je 5.515 kg brašna, 560 paketa pomoći, 1.260 kg. krompira, 2.700 komada zaštitinih maski, 120 litara sredstva za dezinfekciju i ostale zaštitine opreme za socijlano ugrožena domaćinstva. Donator ove pomoći bio je CKRS te javna i privatna preduzeća.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti tokom prošle godine bila je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Prikupljeno je 244 doze krvi, to jest oko 80 litara ova dragocjene tečnosti.

Finansijski plan za prošlu godinu iznosio je preko 80.000 KM, a ostvarenje plana 74.000 KM. Sredstva iz budžeta opštine su ostala na istom nivou proteklih devet godina za Crveni krst Derventa.

 TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here