Vijesti Društvo Crveni krst obilježio “Nedjelju djeteta”

Crveni krst obilježio “Nedjelju djeteta”

0

I Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa obilježila je “Nedjelju djeteta”.

Crveni krst, kao humanitarna organizacija, posvećuje posebnu pažnju svim kategorijama društva, a u “Nedjelji djeteta” se poseban akcenat stavlja na najmlađu populaciju.

Ovo je prilika da djeci uljepšamo trenutke njihovog odrastanja, fokusirajući se na njihove potrebe i prava u porodici, kažu u OO Crvenog krsta.

I ove godine je OO Crvenog krsta ovu Nedjelju obilježila prema svojim mogućnostima. Komisija za podmladak i omladinu ove organizacije podijelila je po školama edukativni materijal koji sadrži izvod iz Konvencije o dječijim pravima, usvojene od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1989. godine.

Predstavnici Crvenog krsta su posjetili Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce” i uručili im skromne poklone, kao i mališane u Klubu za djecu “Bambi” i u Javnoj predškolskoj ustanovi “Trol”, koji su dobili slatkiše i dječije čarapice.

Mališani “Bambija” i “Trola” prikupili su prehrambene artikale, sredstava za higijenu, dječije odjeće i slatkiše koji će biti podijeljene višečlanim socijalno ugroženim porodicama.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here