Vijesti Društvo Veliki broj humanitarnih aktivnosti povodom Nedjelje Crvenog krsta

Veliki broj humanitarnih aktivnosti povodom Nedjelje Crvenog krsta

0

Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta obilježavaju se tradicionalno od 8. do 15. maja i predstavljaju aktivnost koja se realizuje na nivou Pokreta Crvenog krsta. Ove godine će se obilježiti pod nazivom “Dijeli sa drugima ono što te čini sretnim”.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa će takođe, nizom aktivnosti, obilježiti Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Obilježavanje će početi tradicionalnim prijemom predstavnika Crvenog krsta Dervente kod načelnika opštine. Delegacija OO Crvenog krsta posjetiće derventsko porodilište, bićemo domaćini regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći. Komisija za podmladak i omladinu Crvenog krsta organizovaće i ove, kao i prethodnih godina prodaju markica CK i učlanjivanje prvačića u ovu organizaciju, poručuju iz lokalnog Crvenog krsta.

Za učenike osnovnih i srednjih škola organizovan je konkurs za likovne i literarne radove koji je raspisao Crveni krst Republike Srpske.

U ovoj nedjelji biće podijeljene i zahvalnice učenicima koji su dali krv u školskoj 2017/18 godini, a predstavnici CK Derventa će posjetiti jedan broj dobrovoljnih davalaca krvi na području opštine i uručiti im poklon pakete hrane, kažu u ovoj organizaciji.

U školama će takođe biti podijeljeni paketi hrane socijalno ugroženim učenicima, posjetiće i određen broj socijalno ugroženih lica obuhvaćenih programom kućne njege, te jedan broj porodica nestalih. Koordinator programa upozoravanja na opasnost od mina će posjetiti nekoliko invalidnih lica i takođe im uručiti pakete hrane.

Obilježavanje ove nedjelje će, zbog povećanog broja aktivnosti, trajati do kraja maja.

derbenta.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here