Vijesti Kultura i obrazovanje Čuvaju tradiciju Hrvata: Održane osme Posavske večeri – FOTO

Čuvaju tradiciju Hrvata: Održane osme Posavske večeri – FOTO

0

Nastupima folklornih društava, te izložbama nošnji, rukotvorina i umjetnina, u subotu su u Derventi održane osme Posavske kulturne večeri u organizaciji udruženja “Posavljak” iz Bijelog brda.

Ove godine na manifestaciji je nastupilo sedam kulturno-umjetničkih društava, rekla je predsjednica udruženja Jelica Blažević, dodajući da je taj broj mogao biti i veći da kapacitet prostora nije ograničen.

– Osma godina održavanja manifestacije je dokaz da smo ostvarili cilj našeg okupljanja i mi smo zadovoljni, istakla je Blažević, dodajući da je novina ovogodišnje manifestacije izbor najljepšeg momka i djevojke Posavske večeri.

Jedan od počasnih gostiju bio je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je čestitao organizatorima na tome što iz godine u godinu na jednom mjestu uspijevaju da okupe veliki broj Hrvata, od kojih većina ne živi ovdje.

Manifestaciju su obogatili nastupi društava “Bijelo brdo” iz Zagreba, “Breške” iz Tuzle, “Ivo Šimić” iz Odžaka, “Preporod” iz Dugog Sela, “Koraćanski dukati” iz Koraća, “Posavski vez” iz Beča i “Karlo Kujundžić” iz Kiseljaka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here