Vijesti Društvo Cvjetković najavio blokadu banaka od jeseni

Cvjetković najavio blokadu banaka od jeseni

0

Predsjednik Udruženja za zaštitu žiranata BiH Joco Cvjetković najavio je mogućnost da na jesen budu organizovane blokade banaka koje su kršile prava žiranata u BiH, gdje je do sada oko 20.000 vratilo tuđe kredite, a zbog nemogućnosti da to čine 19 je izvršilo samoubistvo.

Cvjetkovic najavio blokadu banaka od jeseni

Cvjetković je rekao da u BiH ima oko 200.000 prevarenih žiranata, te da Udruženje od parlamenta RS traži da ne usvoji izvještaj o poslovanju Agencije za bankarstvo Republike Srpske pošto banke nisu ispoštovale svoje zaključke kojima su se obavezale da će uvesti veću finansijsku diciplinu i efikasnije zaštititi korisnike finansijskih usluga.

Prema njegovim riječima, banke su nastavile da i dalje odobravaju kredite licima koja nisu sposobna da ih vraćaju, pa žiranti opet najviše stradaju.

“Tražimo od poslanika u Narodnoj skupštini da ne prihvate ovaj izvještaj. To bi nam omogućilo da zatražimo odgovornost direktora Agencije za bankarstvo i članova Upravnog odbora koje smatramo najodgovornijim za stanje u kome su se našli žiranti”, rekao je Cvjetković na konferenciji za novinare u Derventi.

Nezavisne novine/Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here