Vijesti Društvo Dan otvorenih vrata: Najmlađi Dervenćani upoznati sa radom Policijske stanice – FOTO

Dan otvorenih vrata: Najmlađi Dervenćani upoznati sa radom Policijske stanice – FOTO

0

Povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila – za mališane Kluba za djecu “Bambi”, te učenike područnih škola iz Agića, Bosanskih Lužana i Polja, Policijska stanica Derventa upriličila je Dan otvorenih vrata.

Policijski službenici su edukovali najmlađe sugrađane i o saobraćajnim pravilima i propisima koja moraju poštovati kao pješaci u saobraćaju, kao i o drugim bezbjednosnim aspektima bitnim za saobraćajnu kulturu.

Nastojali smo da im pokažemo kako izgleda cjelokupan rad jedne policijske stanice, od izdavanja ličnih dokumenata do policijskih automobila, kako bi stekli simpatije prema policiji i možda jednog dana odlučili da postanu policajci. Razgovarali smo i o tome da ne sjedaju u automobile sa nepoznatim licima i da od njih ne uzimaju slatkiše, rekao je Siniša Đekić, vođa saobraćajnog sektora PS Derventa, koji je mladim posjetiocima podijelio i rekvizite.

Tokom druženja u Policijskoj stanici Derventa mališanima je prikazana i oprema za rad školske saobraćajne patrole. Naime, radi se o ranije započetom projektu koje u saradnji provodi MUP Republike Srpske i AMS Republike Srpske, a odnosi se na obuku i opremanje školskih saobraćajnih patrola na području cijele Republike Srpske.

Djeca je ukazano da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju te da im se mogu obratiti kad god im je to potrebno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here