Vijesti Društvo Dan žena obilježen i u Osinji

Dan žena obilježen i u Osinji

0

Sekcija Udruženja žena Osinja je i ove godine, tradicionalno, organizovala okupljanje žena osinjskog područja povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Osmomartovskoj svečanosti prisustvovao je i načelnik opštine Milorad Simić sa svojim saradnicima, zamjenikom Sinišom Jeftićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igorom Žunićem. Oni su damama čestitali  praznik i poklonili po ružu, mali poklon, ali veliki znak pažnje.

Druženju je prisustvovalo oko pedeset žena koje su, uz bogatu trpezu tradicionalne hrane i muziku, proslavile svoj dan. Najstarija među njima, baka Ljubica Gavrić, koja je već u desetoj deceniji života, kaže da su ovakva veselja i proslave za dugo pamćenje. Želja svih prisutnih bila je da sva buduća druženja budu masovnija, bogatija i veselija.

Rukovodstvo sekcije na čelu sa Ružicom Marić, Zdravkom Popović, Verom Stanković i Dušankom Stanić iskoristilo je osmomartovsko druženje za izlaganje odjevnih i drugih predmeta koje su koristili mještani ovog područja u proteklim vremenima.

Druženje je organizovano u sali Doma kulture “Znanje imanje” u Osinji.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here