Vijesti Magazin Darine unikatne rukotvorine idealni su pokloni za sve prilike – FOTO

Darine unikatne rukotvorine idealni su pokloni za sve prilike – FOTO

0

Darinka Markuljević jedna je od naših sugrađanki koja svoje slobodno vrijeme koristi na kreativan način i to za izradnu ručno rađenog nakita, dekoracija i poklona za sve prilike.

Začeci njenog sada već ozbiljnog hobija počinju još od malih nogu kada je iz zabave prepravljala stare ogrlice i prilagođavala ih svom ukusu. Nešto kasnije, nakon završetka srednje škole i posjete Holandiji, gdje je nabavila organizer sa djelovima za nakit, nastaju i prvi ozbiljniji radovi.

Uslijedile su pohvale na nakit koji sam izradila potpuno amaterski i to je probudilo još veću želju za konkretnim hobijem koji ujedno donosi i zaradu. Sada se već punih 7 godina bavim izrađivanjem prvenstveno nakita, a vremenom sam započela i izradu drugih vrsta ukrasa. U tom periodu stekla sam i stalne kupce koji su prepoznali moj rad i uvijek se vraćaju da kupe još nešto, a kako je dobar glas najbolja reklama, dolaze i neki novi, kaže Darinka.

Danas u svom asortimanu ima poklone za babine, poput vezica za dude i ramove za bebe, potom magnetiće i fotografijama ukrašenje pljoske za krštenja, a tu su i svadbeni reveri, kutijice za burme, gravirane flaše…dječije rođendane upotpuniće Darine pozivnice, kapice, čokoladice, slatki stolovi za dječake i djevojčice, a rođendani onih malo starijih i plakete, šolje, lančići i pehari sa posvetama, kinder i cvijetne kutije (flower box), različiti lančići i slično.

Kao što se vidi u svom radu koristim različite materijale, a uvijek volim da u svoj rad unesem neke novitete i nove materijale. Takođe, različiti su i vremenski periodi izrade dekoracija. Neke od njih su jako komplikovane pa zahtjevaju i da im se posveti čitav dan, kakav je na primer „flower bear“, koji je sada apsolutna atrakcija među poklonima. Sa druge strane, za neke jednostavnije naušnice potrebno je svega dvadesetak minuta, otkriva Dara.

Nakon prigodnih osmomartovskih, Dara polako priprema priprema vaskršnje novitete i dekoracije, koje će uskoro biti predstavljene na njenom Instagram i FB profilu.

U narednom periodu planiram da otvorim svoju radnjicu sa poklonima za razne prilike gde ćete uvjek moći da nađete nešto drugačije i posebno za svoje najdraže, a opet lako dostupno, otkriva svoje planove naša sugrađanka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here