Vijesti Društvo Dejstvovano sa ukupno 15 raketa, najviše iz Dervente i Broda

Dejstvovano sa ukupno 15 raketa, najviše iz Dervente i Broda

0

Tokom jučerašnjeg nevremena dejstvovalo je 9 protivgradnih stanica i ispaljeno ukupno 15 protivgradnih raketa na teritoriji lokalnih uprava Derventa (4 stanice, 7 raketa), Brod (4 stanice, 7 raketa), Doboj (1 stanica, 1 raketa), stoji u izvještaju Protivgradne preventive Srpske.

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite je juče preveden u punu pripravnost u vremenskom periodu 15.00 – 20.00 časova na branjenoj teritoriji.

U periodu potencijalne opasnosti od 15 časova radarskim sistemima intenzivno pratimo jedan jednoćelijski proces koji se formira južno od Prnjavora i premješta u jugozapadnoj struji preko Dervente i Broda u Hrvatsku. Nakon dostizanja metodoloških kriterijuma za dejstvo, zasijavamo ga reagensom sa stanica kojima je bio u dometu. Najjače karakteristike pokazuje prolaskom kroz Dervetu, a nakon prelaska u Hrvatsku nastavlja životni ciklus još jedan i po čas. Nakon njega centar ostaje u pripravnosti do 20 časova. Sa jedne stanice u Derventi prijavljena je pojava sugradice u pljusku, stoji u izvještaju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here