Vijesti Društvo Delegacija opštine Derventa posjetila OS “Đorđo Panzalović”

Delegacija opštine Derventa posjetila OS “Đorđo Panzalović”

0

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić posjetili su centralnu OŠ „Đorđo Panzalović“ u Osinji u kojoj je u toku realizacija projekta energetske efikasnosti, u okviru kojeg je proteklog vikenda zamijenjena stolarija na tri učionice.

Time su poboljšani uslovi za izvođenje nastave, a postići će i značajne uštede energije.

Direktor škole Željko Stjepanović je istakao da je renoviranje škole počelo prije dvije godine ali da ovi poslovi ne bi mogli biti obavljeni bez pomoći opštinske uprave, roditelja i bivših učenika ove škole.

Osim realizacije projekta energetske efikasnosti, u toku je i asfaltiranje prilaza za centralnu i područne škole,a zahvaljujući pomoći bivšeg učenika Slavena Gojkovića postavljena je i zaštitna ograda na školskom igralištu.

Prilikom posjete školi Jeftić je istakao da je cilj da se projekat energetske efikasnosti realizuje na svim javnim objektima.

„Na inicijativu direktora škole opština je izdvojila oko 70 hiljada KM za zamjenu stolarije na nekoliko učionica u centralnoj školi .Ostalo je još da se zamijene prozori u hodniku škole što ćemo sprovesti u djelo u što skorijoj budućnosti“, rekao je Jeftić i naglasio da se sa radovima neće stati kako bi učionice u osnovnim i srednjim školama učinile što uslovnijim i funkcionalnijim za rad. Podsjetio je da je u školu stigla i pomoć u vidu sportske opreme.

On je dodao da je planirana obnova krova na nekim javnim ustanovama te nabavka kotlova za pelet za OŠ „Nikola Tesla“.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here