Vijesti Društvo Delegacija Vatrogasnog saveza Slovenije posjetila Derventu i Osinju – FOTO

Delegacija Vatrogasnog saveza Slovenije posjetila Derventu i Osinju – FOTO

0

Delegacija Vatrogasnog saveza Slovenije i opštine Rače-Fram posjetila je u petak Derventu i tom prilikom se sastala sa gradonačelnikom Miloradom Simićem i starješinom Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa Slavenom Pijetlovićem.

Razgovaralo se o mogućnostima tehničke saradnje, razmjenjena su iskustava o postupanjima u vanrednim situacijama, a razgovaralo se i o drugim temama iz ove oblastu.

Govorilo se i o potrebi organizacije odjeljenja vatrogasne službe u Osinji, koje bi pokrivalo osinjski kraj, što bi svakako bilo od koristi za čitav južni dio grada. Na kraju sastanka gradonačelniku je uručen poklon-slika panorama opštine Rače-Fram, saopšteno je iz Gradske uprave Derventa.

Uvaženi gosti potom su obišli Vatrogasni dom u izgradnji, predstavljena im je tehnička opremljenost, organizacija, kao i istorija vatrogastva u Derventi, nakon čega ih je u Osinji ugostio odbornik u Skupštini grada Momčilo Trivunović.

Slovenačku delagaciju su činili Miran Predikaka, glavni vatrogasac opštine Rače – Fram, Sebastijan Soršak, zamjenik načelnika opštine Rače-Fram i Sreto Stjepanović iz Donjih Cerana koji već godinama živi i radi u Sloveniji, a na čiju inicijativu je i održan sastanak.

Događaju je prisustvovao i odbornik Darko Bećarević, takođe jedan od organizatora sastanka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here