Vijesti Kultura i obrazovanje Denis Fejza, učenik generacije SŠC “Mihajlo Pupin”: Trud i rad se uvijek...

Denis Fejza, učenik generacije SŠC “Mihajlo Pupin”: Trud i rad se uvijek isplati

2

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ je gimnazijalac Denis Fejza. Svoje dalje obrazovanje nastaviće na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, inače svom rodnom gradu.

Nakon što je Vukovu diplomu stekao i u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“, upis opšteg smjera derventske gimnazije bio je logičan slijed, s obzirom da je gimnazija odlična podloga za dalje školovanje, kaže Denis.

Ove četiri godine su bile najbolji period mog života, upoznao sam puno prijatelja i dozivio brojne avanture koje ću pamtiti dok sam živ. Školovanje nastavljam u Beogradu, planiram da upišem Elektrotehnički fakultet. Smatram da sam sa razlogom ambiciozan, ističe ovaj perspektivni mladić, dodajući da je naučio svaki trud i rad isplati.

Predanost obrazovanju nije ga omela da se bavi i fudbalom, i to u mlađim kategorijama FK Tekstilac. Posebne uspjehe ostvario je na brojnim takmičenjima.

Moj najveći uspjeh je prvo mjesto na regionalnom, te 4. mjesto na republičkom takmičenju iz engleskog. Učestvovao sam na takmičenjima iz matematike gdje sam ove godine bio drugoplasirani na regionalnom, kaže ovaj svestrani mladić.

Takođe ističe da je imao podršku uprave škole i direktora Predraga Drinića, zbog čega im se posebno zahvaljuje. Kao i svim drugarima iz školskih klupa ostaje žal što je izostala maturska veče zbog epidemiološkog rizika.

Nastava na daljinu je bila pokazatelj da je naša škola u rangu škola evropskih obrazovnih ustanova. Za kratko vrijeme su sve organizovali i stvarno sam zadovoljan jer je sve bilo jako funkcionalno i vizuelno primamljivo, opisuje Denis, izrazivši nadu da će njegova generacija ipak organizovati zajedničko druženje povodom završetka srednje škole.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here