Vijesti Društvo Dervenćani dali svoj doprinos uređenju obale Ukrine – FOTO

Dervenćani dali svoj doprinos uređenju obale Ukrine – FOTO

0

Sportsko ribolovno društvo “Ukrina” i Turistička organizacija grada Derventa su danas tradicionalnu akciju čišćenja dijela obala Ukrine od Patkovače do Novog mosta.

Četrdesetak naših sugrađana, prije svih ribolovaca i ljubitelja prirode i rijeke Ukrine, odvojilo je nekoliko časova svog vremena za uređenje obale, a rezultat nije izostao – prikupljene su na desetine vreća otpada.

Iako je bilo primijetno da se na obalama nalazi manje otpada nego prošle godine, rijeka je na pojedinim dijelovima nanijela veće količine smeća koje će se morati očistiti uz upotrebu mehanizacije.

Sve u svemu, jasno je da ne postoji opravdanje za ovakvo nesavjesno postupanje prema prirodi.

Učesnike akcije su nakon obavljenog posla članovi SRD “Ukrina” počastili ribljom čorbom. Akcija je organizovana povodom Svjetskog dana voda – 22. marta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here