Vijesti Magazin Dervenćanin dobio rješenje nadležnog ministarstva – 16 godina nakon smrti

Dervenćanin dobio rješenje nadležnog ministarstva – 16 godina nakon smrti

2

Ovih dana Dervenćanin Dragutin Kozina dobio je rješenje Komisije za implementaciju Zakona o radu kojom se odbija zahtjev za otpremninu podnesen 1992. godine. Ništa tu ne bi bilo čudno da Drago nije u međuvremenu preminuo, prije više od 16 godina.

Rješenje je potpisao predsjednik komisije dr Rajko Kličković, a ironično je da ostavljen rok za dostavu žalbe u roku od 15 dana.
Jedan od članova porodice je tim povodom se obratio i na društvenim mrežama.

Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite – Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku komisije dr Rajku Kličkoviću, što naš dragi Kozina Dragutin nije u mogućnosti da se u roku petnaest dana žali na „blagovremeno“ doneseno rješenje jer je nažalost preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom Vas u ime porodice obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, mada bi on kao pravnik, to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo,koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić, navodi se u objavi.

Uz tekst je objavljena i osmrtnica prema kojoj je Dragutin Kozina preminuo u 65 godini života preminuo još oktobra 2004. dodine i da je sahranjen na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Dobar primjer da se vide kako institucije u Republici rade. Jest malo zakasnjenja od 16 godina ali moglo je biti i gore – da je cekao 20 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here