Vijesti Politika Dervenćanin kandidat za predsjednika Srpske?

Dervenćanin kandidat za predsjednika Srpske?

0

Visoki funkcioner SNSD Sredoje Nović trenutno ima najveće šanse da bude kandidat kaolicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske, piše Srpskainfo.

Novićevo ime nije novo u kombinaciji oko izbora kandidata, ali je prema našim izvorima, iskočio u prvi plan nakon dobijenih rezultata istraživanja rejtinga među glasačima.

U izjavi za Srpskainfo Nović ovu informaciju nije direktno ni potvrdio, ni demantovao.

Znate kako narod kaže, sve treba pročitati, ne treba svemu vjerovati. Stranka se još nije opredjeljivala ni o čemu, rekao nam je Nović.

Nović je decenijama u politici ali za sada nije izlazio na direktne izbore, već je obavljao imenovane funkcije – delegat u Domu naroda BiH, ministar civilnih poslova BiH, ministar unutrašnjih poslova RS, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i načelnik nekadašnje službe državne bezbjednosti RS.

Naši izvori tvrde da je Novićeva prednost u tome što ima dobre odnose sa DNS i da, u slučaju kandidature za predsjednika, on i SNSD mogu da računaju na sigurne glasove unutar koalicije, što se ne može reći za neke druge potencijalne kandidate.

Kako saznajemo, druga opcija SNSD trenutno je Novićev kolega delegat u Domu naroda BiH Nebojša Radmanović. Radmanović zna kako se pobjeđuje direktno na izborima jer je bio srpski član Predsjedništva BiH i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, saznajemo da nije pretjerano zainteresovan za kandidaturu za predsjednika i da će na to pristati samo ako ne bude imao druge opcije. Na naše telefonske pozive danima ne odgovara.

Aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović i dalje je u igri kao potencijalni kandidat za predsjednika RS, iako su joj šanse u ovom trenutku manje nego prije mjesec dana. Njena prednost je to što je favoritkinja predsjednika stranke Milorada Dodika koji će od Cvijanovićeve odustati samo pod uslovom da potpuno izgubi šanse protiv Vukote Govedarice, koji je kandidat u ime Saveza za promjene.

U DNS i SP nezvanično su nam rekli da i dalje očekuju da im SNSD dostavi ime kandudata za predsjednika RS, kako je navedeno u koalicionom sporazumu. Formalni rokovi u sporazumu ne postoje i moguće je da ime javnosti ne bude zvanično predstavljeno prije zakonskog roka, krajem jula.

Da je SNSD pristao da DNS da kandidata za predsjednika, ime bi već bilo poznato. To bi bio lider stranke Marko Pavić, kaže izvor Srpskainfo.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here