Vijesti Hronika Osumnjičen za zloupotrebu ovlaštenja u “Unisu”

Osumnjičen za zloupotrebu ovlaštenja u “Unisu”

0

Policijska uprava Doboj podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv M.G. (1949) zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i krivično djelo „nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica“.

Za prijavljeno lice M.G. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u pravnom licu iz Dervente, u namjeri da tom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka januara 2014. do kraja decembra 2015. godine, prekršilo zakon i pravila poslovanja u odnosu na raspolaganje, korišćenje i upravljanje imovinom, te izbjeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, usmjeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odoborilo korišćenje istih u druge svrhe, a ne za plaćanje prioritetnih poreskih obaveza, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Takođe, za isplaćene neto plate u toku 2014. i 2015. godine, izbjeglo je prijaviti poreske obaveze i plaćanje preko blokiranih žiro-računa, te je određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji sa drugim privrednim društvima.

Navedenim radnjama je prouzrokovalo nesposobnost pravnog lica da pravovremeno plaća dospjele poreske obaveze.

Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 3.574.617,39 maraka, a za isti iznos je privredno društvo iz Dervente ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.

Nezvanično saznajemo da se radi o Miletu Georgievskom, odgovornom licu Fabrike cijevi “Unis”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here