Vijesti Hronika Dervenćanin tvrdi da ga je napao policajac, a policija da je izrevoltiran...

Dervenćanin tvrdi da ga je napao policajac, a policija da je izrevoltiran zbog izrečenih kazni

4

Policajac Ivan Z. se bahato ponašao kada me zaustavio na putu, a kada sam otišao u Policijsku stanicu Derventa da pokupim dokumenta koja mi je oduzeo, on je me je udario šakom u glavu, iako sam ratni vojni invalid i teško ranjen u glavu.

Tvrdi ovo u ispovijesti za Srpsakinfo Jovo Ristić, koji kaže da ga je u utorak maltretirao pomenuti policajac.

Taj dan smo brat i ja nešto radili i krenuli mojm autom. Nekih 300 metara od moje kuće zaustavila nas je policija. Ja sam se zaustavio i tada mi je prišao policajac i rekao da nisam upalio svjetla. Tada sam tek primjetio da ih stvarno nisam upalio nakon čega je on zatražio dokumenta, počinje priču Ristić.

Dodaje da mu je zatim policajac rekao da dođe do policijskog vozila, te da su problemi počeli kada je stigao do njihovog službenog automobila.

Jovo Ristić

Kada sam prišao, rekao sam im da napišu prekršajni nalog što nisam upalio svjetla. Tada je taj policajac, Ivan Z. rekao da se ne ponašam bezobrazno, a stvarno sam bio korektan. Rekao sam mu da nisam drzak i da mi napiše nalog. On je tada iskočio iz automobila sa namjerom da me udari, istakao je Ristić.

Kaže da je odmah nekoliko puta ponovio da ga ne udara, jer je ratni vojni invalid koji je bio ranjen u glavu. Dodaje da je tada izašao i drugi policajac, te dotrčao njegov brat, nakon čega se situacija smirila.

Sjeo sam u svoj automobil i krenuo kući. Kasnije sam otišao do Policijske stanice Derventa kako bi uzeo dokumenta koja su ostala kod tog policajca. Ušao sam u kancelariju kod zamjenika komandira i ispričao šta se desilo, pojašnjava Ristić.

Navodi da su tada pozvali policajca Ivana Z. da dođe u Policijsku stanicu i da mu vrati dokumenta.

Kada je došao taj policajac, odmah je „skočio“ na mene. Pričao je kako sam bio bezobrazan i kako sam mu opsovao majku, ali to nije tačno. Nisam imao razloga da se tako ponašam i da to kažem. U jednom trenutku on se zaletio i udario me šakom u glavu, iako sam ratni vojni invalid koji je ranjen u glavu, ističe Ristić.

Prema njegovim riječima, tada su se umiješali ostali policajci koji su smirivali Ivana, da ga još više ne pretuče.

On je samo ponavljao „Udari me, udari me“. Naravno da ga nisam htio udariti, ostali policajci su ga smirili, kaže Ristić.

Poručuje da ako ti policajci neće da svjedoče da je tako bilo, da u toj sobi u kojoj se desio napad imaju kamere i da su sve snimile.

Neka uzmu snimke sa tih kamera i nek pregledaju kako se desio napad. Ja nisam slagao nijednu riječ, rekao je Ristić.

Jovan je ispričao i da je isti dan otišao u bolnicu, a juče je radio CT glave i vadio druge nalaze.

Kada izvadim sve nalaze otići ću u PU Doboj da ga prijavim, jer se bojim da bi ovdje u Derventi mogli nešto zataškati, ističe Ristić.

On je naglasio da nikada ranije nije imao sukob sa zakonom, a pogotovo ne s policajcem koji ga je napao.

Čuo sam i da je prije par dana pretukao još nekog čoveka u Derventi, dodao je na kraju Ristić.

PU Doboj: Nije bilo napada

U PU Doboj rekli su, navodeći inicijale, da je prilikom redovne kontrole saobraćaja utvrđeno da je Ristić počinio više prekršaja o bezbjednosti saobraćaja zbog čega mu je napisan prekršajni nalog.

Revoltiran kontrolom od strane patrole policije, napustio je lice mjesta a da nije preuzeo prekršajni nalog i dokumenta. Istog dana se obratio u dežurnu službu PS Derventa sa zahtjevom da mu se vrate dokumenti koje je ostavio kod patrole, rekli su u Policiji.

Oni su dodali da je Jović bučno negodovao zbog izrečenih sankcija, da mu je zamjenik komandira vratio dokumenta, te ga podučio kako može dobiti kopiju prekršajnog naloga.

Rekao mu je da se može obratiti Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP, ukoliko ima pritužbi na ponašanje policijskih službenika. Nakon što je uzeo svoja dokumenta Ristić je napustio PS Derventa, pojasnili su u PU Doboj.

Srpska info

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

4 KOMENTARI

  1. Uz dužno poštovanje prema ratnim zaslugama i invalidnosti, iz teksta je očito da nisi trebao govoriti policajcu: “Napiši mi prekršajni nalog”, nego gospodski sačekati da isti to i uradi, a što je vjerovatno i započeo, dok je sjeo u auto. Kad završi, lijepo uzmeš svoj nalog i dokumenta, u roku od 8 dana platiš dvadesetak maraka i svi zadovoljni.
    A to ponašanje u stilu ajde piši mi nalog, i ostavljanje dokumenata kod patrole, nakon toga odlazak u PS sa zahtjevom da se ista vrate, to ne prolazi kod običnih ljudi.
    A za udarac u PS, ako imaju kamere, to se ne može opravdati i za to imaš puno pravo. Ako nemaju kamere, ili se snimak naprasno zagubi, onda ćeš i za to nagrebusiti.
    A sve zbog dvadesetak KM za prekršaj koji je zaista postojao.

  2. Taj se Zeba ponaša kao manijak. Slično je uradio i na Kukavicama sa drugom osobom. Zato mu se sada sudi pred sudom. Siledžija, koji ne smije do Sl. Broda otići.

  3. Pa taj policajac je pretukao mnoge i nije nikad kažnjen. A zna se i ko ga štiti u stanici i ko ga je zaposlio. Tako da će se i ti snimci izbrisati kao svaki put on će i dalje ostati na poslu i prebijati narod u Derventi.

  4. Da se u Hrvatskoj, slučajno, desilo da plocajac Srbin udari branitelja ratnog vojnog invalida, šta mislite, šta bi se desilo? Digla bi se vika, galama, osula paljba sa svih frontova i čovjek bi ostao bez posla i morao se iseliti iz Hrvatske. Ovaj policajac je inače bahat i bezobrazan, ne znam ko ga štiti, ali da zaštitu ima-ima. Krajnje je vrijeme da se osvijestimo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here