Vijesti Sport Dervenćanka i drugu godinu u nizu kandidat za najboljeg sportistu Srpske

Dervenćanka i drugu godinu u nizu kandidat za najboljeg sportistu Srpske

0
Sa prošlogodišnjeg izbora

Dervenćanka Milica Karanović drugu godinu u nizu kandidat je za najboljeg sportistu godine kojeg po 64. put bira Glas Srpske.

Milicu je kandidovala Tekvondo asocijacija Republike Srpske.

Najznačajniji rezultati ove godine, tj. od prošlog izbora, su prvo mjesto osvojeno na Prvenstvu Republike Srpske, na kojem sam ujedno bila i najbolja seniorka prvenstva, zatim prvo mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji seniorki, ali i peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Varšavi do 21 godinu, kaže mlada tekvandoistikinja.

Na čelu Organizacionog odbora tradicionalne smotre sportista je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, dok je predsjednik žirija proslavljeni odbojkaš Srbije Ivan Miljković.

Dobili smo odgovore iz 21 saveza, što je blagi rast u odnosu na prethodne godine. Već na prvi pogled, svi kandidati su sa dosta uspjeha nastupali na domaćim i međunarodnim takmičenjima, pa nas sigurno očekuje težak posao prilikom izbora deset najboljih, a posebno najboljeg od njih, rekao je urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija.

Nagrade najboljim sportistima biće uručene 21. decembra.

Pored Karanovićeve, u konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu su i Dejan Vitor (karate), David Stanišić (Tekvondo savez), Darko Savić (kajak), Mladena Petrušić (atletika), Dalibor Ilić (košarka), Nikola Bjelajac (plivanje), Milica Ivković (odbojka), Radenko Tomić (boks), Milan Babić (kik-boks), Draško Vujković (vaterpolo), Demir Peco (fudbal), Dragan Babić (rafting), Snežana Marković (stoni tenis), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Galić (kuglanje) Vladimir Trbić (biciklizam), Vasilije Vujičić (džudo), Biljana Nedić (Savez košarke u kolicima), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Velezar Šurbat (Streljački savez invalida), Ivica Vidiček (Savez za sport i rekreaciju invalida).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here