Vijesti Kultura i obrazovanje Dervenćanka Jovana Nović nastupiće na završnici festivala “Mali kompozitor” – VIDEO

Dervenćanka Jovana Nović nastupiće na završnici festivala “Mali kompozitor” – VIDEO

0

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. novembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci održaće se 16. izdanje Muzičkog festivala dječijeg stvaralaštva ”Mali kompozitor” na kojem će nastupiti i Dervenćanka Jovana Nović, inače učenica derventeske Muzičke škole.

Žiri će na završnici festivala birati najbolju od 15 kompozicija, među kojima je i Jovanina “Stiglo je proljeće”, a pored glasova žirija, odlučivaće i glasovi publike.

Naime, jedan od mogućih 5 glasova će dobiti i kompozicija koja prikupi najveću podršku, tako da slanjem SMS poruke sadržaja “Gl 8” (obavezan razmak) na broj 091 51 01 01 možemo pomoći mladoj sugrađanki da ostvari što bolji plasman. Cijena SMS-a je 0,80 pfeninga plus PDV.

Festival “Mali kompozitor” organizuje UG “Art plus” u partnerstvu sa Vladom Srpske i Gradom Banja Luka i jedini je domaći festival u kojem djeca komponuju, pišu tekstove i izvode kompozicije. Osnovni cilj festivala je afirmacija muzičkog i literarnog stvaralaštva, te podstaknuti kreativnost kod djece i motivisati ih za daljnji rad.

Sve učesnike završnice festivala poslušajte na linku:

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here