Vijesti Društvo Derventa domaćin dvodnevne škole za mljekare

Derventa domaćin dvodnevne škole za mljekare

0

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i grad Derventa organizuju školu za poljoprivrednike i proizvođače mlijeka u regiji Doboj.

Obuka će se održati 2. i 9. marta u Centru za kulturu u Derventi sa početkom u 11 časova.

Programom predavanja koje će se održati 2. marta predviđeno je predavaje o stanju mljekarskog sektora u regiji Doboj, kojeg će održati dipl.ing. Nataša Railić, potom obrada teme o nutritivnoj prevencija svih bolesti koje se javljaju prije i poslije teljenja kod muznih grla, o čemu će govoriti prof.dr. Eugenio Vicenzi iz Padove, a isti predavač će govoriti i o toplotnom stresu kod muznih grla, saopštili su iz Gradske uprave.

Na drugom predavanju (9. mart) predavači dipl. ing. Radmila Cvijić, d.v.m. Milan Laudanović i mr Slađana Berić-Tovirac će govoriti o značaju kontrole proizvodnosti, odgoju podmlatka, te aktuelnim agrotehničkim mjerama u proizvodnji strnih žita.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here