Vijesti Sport Derventa drugi put domaćin starta posljednje etape biciklističke Beograd – Banjaluka

Derventa drugi put domaćin starta posljednje etape biciklističke Beograd – Banjaluka

0

Grad Derventa će 17. aprila biti domaćin starta posljednje etape 16. Biciklističke trke “Beograd- Banjaluka”, a danas je tim povodom u Gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora, piše Glas Srpske.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Dervente Milorad Simić i direktor trke Vladimir Kuvalja.

Trka je jedan od najvećih događaja na ovim prostorima i šire zahvaljujući i medijima koji daju sve veću podršku, zadnjih par godina znatno više, rekao je Kuvalja.

On ističe da je Derventa je bila prolazni cilj mnogo puta i upravo prolazak kroz Derventu odlučuje i završni poredak takmičara.

– Prolazak kroz Derventu je za učesnike uvijek bio naporan i tehnički zahtjevan za sve takmičare, rekao je novinarima Kuvalja.

On kaže da je Derventa poznata među takmičarima od ranije i svi biciklisti se pripremaju kako da izvedu trku kroz grad, gdje ima uspona koji nisu nimalo naivni.

Vozi se kroz osam gradova, prva etapa u Beogradu, za zatim Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina–Vlasenica-Doboj-Prijedor i poslednja etapa iz Dervente do Banjaluke. Start u Derventi je 17. aprila, koja je domaćin u svakom pogledu, počev od Gradske uprave koja uvijek dočeka nas i sve sportiste, dodao je Kuvalja.

On navodi da je u Derventi po drugi put start poslednje etape, vjerovatno i najinteresantnije etape koja će odrediti pobjednika i onog koji će sa žutom majicom i peharom otići svojoj kući.

Gradonačelnik Milorad Simić je izrazio zadovoljstvo što je Derventa u najvećem dijelu ove manifestacije bila u nekom obliku domaćin.

Derventa je dobro poznata kada je sport. U pitanju je rasadnik brojnih sportista. Iz skromnog budžeta Derventa izdvaja pola miliona maraka za sport. Drago mi je da sam shvatio ozbiljnost ove manifestacije i da smo start u poslednjoj etapi, gdje se odlučuju pobjednici. Prepoznao sam i menadžment organizacije, jedan visok nivo ozbiljnosti iz godine u godinu, rekao je Simić.

Sportski direktor trke Saša Gajičić izrazio je zahvalnost za dugogodišnju saradnju Simiću i Gradskoj upravi Dervente.

Naša saradnja je izuzetna i vjerujem da ćemo je i ove godine ponoviti. Trka je registrovana u Svjetskoj biciklističkoj federaciji visoke kategorije jedan. Imamo 25 ekipa i 185 takmičara koji dolaze iz Australije, Amerike, Njemačke, Italije, Poljske, cijele Evrope i regiona. Nastupaće nacionalni tim BiH i Srbije, te očekujemo jako dobru trku, rekao je Gajičić.

On kaže da trka počinje 13. aprila i vozi se kružna trka u Beogradu, zatim 14. aprila se vozi od Obrenovca do Bijeljine, a granični prelaz se prelazi bez zaustavljanja biciklista.

Treći dan se vozi od Bijeljine do Vlasenice. To je dijelom i brdska etapa koja je i najteža. Nakon toga karavan se seli u Doboj odakle se vozi etapa do Prijedora. I u nedjelju, 17. aprila, poslednji dan je i najvažnija etapa, gdje će biciklisti voziti dva kruga kroz Derventu, nakon toga produžavaju preko Srpca sve do Banjaluke gdje se trka završava u centru grada oko 15.00 časova, navodi Gajičić.

On je pozvao sve građane da uveličaju sportsku manifestaciju i da proprate bicikliste iz regiona i cijelog svijeta.

U saradnji sa gradskom upravom Dervente biće organizovana i dječija trka ulicama Dervente, a Gajičić je pozvao roditelje da dovedu svoje mališane sa biciklima da oprobaju vožnju, kada će dobiti i prikladne nagrade.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here