Vijesti Politika Derventa će biti predstavljena u Njemačkoj: Generalni konzul u Frankfurtu posjetio našu...

Derventa će biti predstavljena u Njemačkoj: Generalni konzul u Frankfurtu posjetio našu opštinu

0

Načelnik opštine Milorad Simić održao je prošlog petka sastanak sa generalnim konzulom BiH u Frankfurtu Lućianom Kalužom na kome je najviše riječi bilo o potencijalnoj privredno-turističkoj saradnji i povezivanju naše opštine sa lokalnim zajednicama u Njemačkoj.

Iako se radi o jednoj od opština sa najvećim brojem stranih investitora u BiH, potrebno je bolje iskoristiti diplomatsko-konzularnu mrežu BiH za predstavljanje naše i drugih opština BiH, rekao je Kaluža.

Želimo da potencijale Dervente predstavimo u Saveznoj republici Njemačkoj, da vidimo koji su to gradovi spremni za saradnju, s obzirom da su načelnici njemačkih lokalnih zajednica veoma zainteresovani da ostvare saradnju sa gradovima u Republici Srpskoj i BiH. Biće mi zadatak i obaveza da iniciramo saradnju sa gradovima sa kojima konzulat ima saradnju i da, kao prvi korak, organizujemo sastanke, te tu saradnju potom produbimo, pojasnio je generalni konzul.

U Derventi već postoje kapaciteti koji su na raspolaganju njemačkim investitorima, dok veliki broj ljudi sa ovih prostora rade u Njemačkoj i spremni su da investiraju.

Ja ću sa svoje strane učiniti sve što mogu da predstavim Derventu, jer Derventa ima najbolji odnos prema investitorima i to treba iskoristiti, kazao je.

Podsjetio je da dugi niz godina postoji saradanja između njemačkih i domaćih organizacija kroz razmjenu volontera što pozitivno utiče na upoznavanje mladih, kao i jezika, kultura i radnih navika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here