Vijesti Društvo Derventa pokazala gostoprimstvo: Održan prijem za goste sa Kosova i Metohije i...

Derventa pokazala gostoprimstvo: Održan prijem za goste sa Kosova i Metohije i njihove domaćine – FOTO

0

Načelnik opštine Milorad Simić organizovao je večeras u Centru za kulturu druženje za 48 učenika i 4 nastavnika osnovnih škola „Dositej Obradović“ iz Parteša i „Vuk Karadžić“ iz Šilova, te njihove domaćine kod kojih borave tokom ove sedmice.

Prije svega, drago nam je što smo i treću godinu u nizu domaćini našim sunarodnjacima sa Kosova i Metohije, istakao je ovom prilikom načelnik Simić.

Dugujemo i zahvalnost roditeljima naših učenika osnovnih škola “Nikola Tesla” i “19. april” koji su ugostili naše drage goste. Prilika je da pokažemo humanost, prilika je da se djeca upoznaju, da stvore uspomene i pokažu šta su prave specijalne veze u praksi. Ovo je i humani događaj i zadovoljstvo, ali i prilika da čujemo kako naš narod na Kosovu i Metohiji zapravo živi, rekao je Simić, dodajući da se nada da će se ova tradicija i nastaviti.

Od samog ulaska u Derventu i Republiku Srpsku osjetili smo pruženu ljubav, poručio je Miloje Vesić, pomoćnik direktora OŠ „Vuk Karadžić“ iz Šilova.

I ranije sam čuo o gostoprimstvu ljudi sa ovog podneblja, ali sada smo se i sami uvjerili da je to tako. Naša djeca žive u enklavama u kojima im je ograničeno kretanje, pa kada dođu u jednu zdravu sredinu u kojoj su slobodni i mogu da se druže sa vršnjacima, to je neprocjenjivo. Jedino što žalimo je što ne možemo da vam organizujemo uzvratnu posjetu, rekao je Vesić.

Kao i do sada, iz budžeta opštine Derventa gostima je osiguran džeparac i prigodni pokloni, dok je firma „Gatarić“ obezbijedila nove ruksake, a „Jevtić komerc“ osvježenje za put i povratak na Kosovo i Metohiju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here