Vijesti Društvo Derventa u turističkoj ponudi Posavine

Derventa u turističkoj ponudi Posavine

0

Najznačajniji turistički potencijali opštine Derventa – Derventski vašar, vjerski objekti i smještajni kapaciteti naći će se u zajedničkoj turističkoj ponudi regije „Posavina“.

Derventa u turistickoj ponudi Posavine

Radionica u Kozarskoj Dubici

Dogovoreno je to na radionici o razvoju turističkih ponuda u regiji Posavina koja je u okviru projekta «Otkrij Posavinu – Razvoj i promocija zajedničke turističke ponude regije Posavina» održana u hotelu „Cepter“ u Kozarskoj Dubici, u četvrtak 23. januara 2014.

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić, koji je prisustvovao radionici u Kozarskoj Dubici, istakao je da je za Derventu veoma važno da se nađe u zajedničkoj turističkoj ponudi opština ove regije.

– U okviru projekta najvažni turistički potencijali biće predstavljeni široj javnosti tako da bi to trebalo da doprinese većem broju posjeta turista Derventi, istakao je Kljajić.

Aleksandra Tomić-Ćato, voditelj projekta iz Sarajeva, rekla je da je radionica nastavak projektnih aktivnosti i da kao rezultat treba da da prijedlog najmanje pet različitih zajedničkih paketa turističkih ponuda.

– Partneri u projektu su Centar za okolišno održivi razvoj iz BiH i Centar za razvoj unutarnje plovidbe iz Hrvatske, dodala je Tomić-Ćato.

Renata Kadrić, voditelj projekta iz Zagreba, rekla je da je glavni cilj projekta da se podrži revitalizacija prekogranične saradnje podsticanjem razvoja prepoznatljive turističke ponude i promocije regionalnog identiteta i turističke ponude regije Posavina.

– U projekat su iz BiH uključene opštine uz rijeku Savu od Kozarske Dubice do Brčkog, a iz Hrvatske Brodsko-posavska, Sisačko-moslovačka i Vukovarsko-srijemska županija, naglasila je Kadrićeva.

Ovaj projekat je nastavak realizacije ranije implementiranog projekta „Sava navigo“, a dobio je finansijsku podršku Evropske unije u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatske i BiH od 2007. do 2013.godine.

Turistička organizacija opštine Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here