Vijesti Društvo Derventa ugostila veliku plesnu družinu projekta “Rastimo uz ples” – FOTO

Derventa ugostila veliku plesnu družinu projekta “Rastimo uz ples” – FOTO

0

Drugu godinu u nizu završnica manifestacije “Rastimo uz ples” održana je u Derventi.

Na Trgu oslobođenja danas je zaplesalo oko 300 predškolaca i osnovaca iz Dervente, Šamca i Modriče, istakla je Gordana Simić, direktorica vrtića “Trol”, inače nosioca ovog projekta u Derventi.

“Rastimo uz ples” je jedan veliki projekat koji se ne odvija samo u BiH, nego i u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, a osim učenja plesa, projekat obuhvata seminare i edukacije za predavače, rekla je Simićeva.

Koordinator projekta Ivana Simić bila je zadužena za učenje plesnih koraka mališana u Derventi.

Ponosna sam i na svoje srednjoškolce koji su pružili podršku našoj djeci. Ja volim djecu i bilo mi je zadovoljstvo da radim sa mališanima, istakla je ovom prilikom.

Iz dvije modričke osnovne škole danas je u Derventu stiglo više od stotinu plesača, rekla je direktor OŠ “Sutjeska” Zorica Maksimović.

Svi su srećni i radosni i za djecu je ovo veliki događaj. Rado su učestvovali i zajedno sa vršnjacima su poslali divne poruke ljubavi i prijateljstva, istakla je Maksimovićeva.

“Rastimo uz ples” je projekat Dječije asocijacije Srbije koji se provodi u nekoliko država u regiji, a odobrilo ga je i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here