Vijesti Društvo Derventa želi da bude grad

Derventa želi da bude grad

2

Opština Derventa će do kraja godine uputiti zahtjev Vladi RS za dobijanje statusa grada, potvrdio je ovo juče načelnik opštine Milorad Simić.

On je naglasio da je opština imenovala Razvojni tim za izradu Strategije razvoja te lokalne zajednice od 2018. do 2025. godine.

– Ovaj tim stručnih ljudi, osim izrade Strategije ima zadatak i da definiše osnovne pretpostavke za izradu elaborata koji će biti sastavni dio odluke da Derventa dobije status grada – rekao je Simić naglasivši da smatra da je ova opština odavno već ispunila sve uslove za dobijanje statusa grada.

Prema odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi RS status grada može dobiti opština koja ima više od 50.000 stanovnika i u posljednje tri godine ima status razvijene lokalne zajednice.

– Opština može steći status grada bez obzira na broj stanovnika ako je stopa zaposlenosti na području opštine iznad republičkog prosjeka – navedeno je u Zakonu.

Glas Srpske

2 KOMENTARI

  1. Iskreno mislio sam da Derventa i jeste grad…. sad je prilika da se to isprav, podrzavam predlog da Derventa bude grad… cak i glavni grad Republike Srpske 🙂 🙂

  2. Pa kako će se onda zvati opštine “grada Dervente”….opština Čardak, opština Gakovac, opština Jasenci, opština Velika Sočanica…….pa onda ide gradonačelnik “grada Dervente” …pa načelnici opština “grada Dervente”……….pa nova administracija grada i budućih opština………..svaka čast………..ideja je za svaku pohvalu nema šta…….nova zapošljavanja i to……..nema kraja našoj pameti….????

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here