Vijesti Kultura i obrazovanje Derventska gimnazijalka osvojila treće mjesto na Iranskoj geometrijskoj olimpijadi

Derventska gimnazijalka osvojila treće mjesto na Iranskoj geometrijskoj olimpijadi

2

Una Teofilović, učenica drugog razreda derventske gimnazije, osvojila je treće mjesto na Iranskoj geometrijskoj olimpijadi koja je zbog epidemiološke situacije održana preko interneta platforme “Microsoft Teams” u organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo.

IGO (Iranian Geometry Olympiad) je međunarodno geometrijsko takmičenje  koja se od 2014. godine održava svake godine, a u cilju popularizacije ove matematičke oblasti.

Takmičenje je održano u tri kategorije i to elementarna grupa – za učenike 8. i 9. razredi osnovnih škola), srednjoj grupi – za učenike 1. i 2. razredi srednjih škola, i napredna grupa – za učenike 3. i 4. Razredi srednjih škola).

Na takmičenje su se mogli prijaviti svi zainteresovani učenici iz cijele Bosne i Hercegovine, ali samo prvih 4 iz svake kategorije će učestvovati na internacionalnoj rang listi zajedno sa svim ostalim državama i učesnicima, te će imati mogućnost da osvoje medalju ili pohvalu.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here