Vijesti Kultura i obrazovanje Derventske gimnazijalke u Andrićgradu bruse talente – FOTO/VIDEO

Derventske gimnazijalke u Andrićgradu bruse talente – FOTO/VIDEO

0

Učenice prvog razreda gimnazije SŠC “Mihajlo Pupin”, u pratnji profesorice Milke Srđenović, učestvuju u radionicama koje organizuju Akademija umjetnosti u Banjoj Luci i Radio-televizija Republike Srpske u Višegradu.

Naime, Katarina Ćelic, Nikolina Čolić, Natalija Malešević, Tina Oro i Tamara Radovanović, pobjednice konkursa “Zašto je kultura (meni) važna?” Minstarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u kategoriji dramske umjetnosti, nagrađene su trodnevnim boravkom u Andrićgradu gdje se održavaju različite radionice za kreativce.

Dervenćanke učestvuju u dramskoj i radionici fotografije.

Dramska radionica, pored uvodnog predavanja o nastanku drame i književnim rodovima, sadrži pisanje scenarija na zadanu temu, čitanje po ulogama, te glumu. U oblasti fotografije je zapažen rad Tamare Radovanović na temu spoj tradicionalne i digitalne fotografije. Učesnici radionica biće dio emisije Javnog servisa RTRS “Meni je važno”, u kojoj će se predstaviti talentovani učenici, koji doprinose razvoju kulturne pismenosti i popularizaciji umjetnosti, poručili su iz ove srednjoškolske ustanove.

Odlazak mladih entuzijasta u Višegrad je finansijski pomogla opština Derventa, dajući tako značajnu podršku mladim i talentovanim ljudima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here