Politika Lokalni izbori 2020 Derventski DEMOS predlaže pružanje stimulacija pedijatarima koji bi radili u Derventi

Derventski DEMOS predlaže pružanje stimulacija pedijatarima koji bi radili u Derventi

0

Demokratski savez /DEMOS/ nakon lokalnih izbora pokrenuće u Derventi incijativu za obezbjeđivanje dodatna dva pedijatra specijalista u okviru Doma zdravlja u Derventi.

U saopštenju za javnost navode da trenutno u Domu zdravlja radi samo jedan zaposlen pedijatar.

Na ovaj način imali bi pokrivenu zdravstvenu zaštitu za djecu do šest godina tokom 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici sa tri pedijatra. Objektivni problem je nedostatak raspolozivih pedijatara spremnih za rad u manjim sredinama, od 20-30 hiljada ljudi, kao što je Derventa, navedeno je u saopštenju.

Iz DEMOS-a ističu da će u zvaničnoj formi na prvoj sjednici novog saziva Skupštine opštine Derventa tražiti usvajanje Odluke da se budućim pedijatrima koji se odluče raditi u Derventi dodijeli, u trajno vlasništvo, neki od opštinskih stanova koji su trenutno prazni i vanredno povećanje postojeće plate od 1.000 maraka mjesečno na teret budzeta opštine Derventa.

Uslov za realizaciju ove mjere je da imenovani pedijatri moraju do kraja svoje karijere raditi na području opštine Derventa, uz stručno i kvalitetno obavljanje posla. Rok za realizaciju ove inicijative je kraj ove godine, naveli su u saopštenju koje potpisuje Dragan Pajić.

Politički marketing – Lokalni izbori 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here