Vijesti Društvo Derventski lusteri po mjeri svih

Derventski lusteri po mjeri svih

0

Lusteri su od svog nastanka bili mnogo više od običnih svjetiljki i još u srednjovijekovnim zdanjima predstavljali su nezamjenjive ukrase i statusne simbole. Riječ luster je germanskog porijekla i potiče od riječi „lustre“ što znači sjaj.

Crkva u Maglaju
Crkva u Maglaju

Iako danas više nisu rijetkost svoj nekadašnji prestiž zadržavaju kao ručno rađeni, unikatni primjerci koji krase najsvečanije prostore, sale za vjenčanja, religijske objekte, ali i elegantne, sa ukusom dekorisane stambene prostore.

Upravo takvim lusterima se bave mladi Dervenćani, ponajprije iz hobija. Lustere prave u baroknom stilu prema željenim veličinama do 3 metra visine i širine, sa preko 200 svjetiljki. Osnovna konstrukcija je od plastificiranog metala i ukrašena dekorativnim staklom, svaki stakleni kristal je ručno rađen i okačen mesinganim kukicama, a kabal može biti u boji zlata ili srebra. Kako to izgleda najbolje će posvjedočiti fotografije zadovoljnih klijenata iz Dervente, ali i iz Novog Sada, Zrenjanina, Istočnog Sarajeva, Maglaja, Slavonskog Broda…

Kontakt: 065/ 159 553 (Dragan Nović)

E-pošta: [email protected]

Facebook: Kristalni lusteri

Skype: dragan novic

Katalog:

Foto-galerija:

Katalog možete pogledati i u PDF formatu ovdje.